söndag, februari 22, 2009

Sjukstuga Sätterlund

Vi har sjukstuga här hemma för tillfället. Jesper och Alva började ju redan förra helgen men är fortfarande inte pigga :(

Sjukhus-symbol

Emil har 39.6 i feber och ligger däckad! Så fort grabbarna blir förkylda så åker de på falsk krupp dessutom… Som tur var så behövde vi inte åka in med E den här gången. Är det någon av er som har barn med falsk krupp? Har ni fått något att ge hemma?

Är riktigt pysselsugen, få se om jag hinner göra något imorgon ;)

Kram

Tillägg: Frisk luft räcker inte för grabbarna, och bricanyl funkar inte heller. Det enda som funkar är Betapred, men det får vi inte ha hemma. Ska strida för det nu... Efter 9 år så vet man vad som är krupp och vad som hjälper... Tack för era hjälpande och värmande kommentarer!

Tillägg 2: Vi har har kruppmedicin i form av Lepheton och Desentol hemma. Men det hjälper inte mycket, när det är som värst. Har säkert varit till akuten/vårdcentralen 15 gånger med krupp. En av gångerna fick de inte ens bukt med det på VC utan fick lov att skicka oss vidare till akuten. Dock har jag idag fått ett recept på Betapred, till slut... :) Tack så jättemycket alla ni för att ni engagerar er och kommer med egna berättelser! Kram

18 kommentarer:

  1. Hej Therese!
    Har en arbetskompis som har barn som ofta får falsk krupp.
    Jag vet inte om de har något att ge hemma , jag vet bara att dom går ut med barnen varje gång så de får kylas ner lite och andas frisk luft.

    Nicodemus fick det en gång när han var mindre. Jätte läskigt!!!
    Vi satt ute på altanen i ett par timmar med honom och gav han astmamedicin.
    Han får förkylnings astma så det är kanske därför han fick falsk krupp också?!

    Hoppas verkligen att små trollen blir bättre snart!
    Kramar Erika

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag har två grabbar med falsk krupp, yngsta 7 mån. Vi har alltid haft Ventoline att tillgå hemma å sen är det kortison å inhalation som gäller inom vården. Det är ett elände å så synd om dem! Hoppas att de piggar på sig snart! Tack för en super härlig blogg, läser varje dag men skriver sällan.

    SvaraRadera
  3. Jag hoppas dina små kryar på sig snabbt. Det blir spännande att se om du hittar på något pyssel i morgon ;-) Kram Anna

    SvaraRadera
  4. KRYA PÅ ER! Har tack & lov ingen erfarenhet av krupp. Hoppas att det blir OK med pojkarna! KRAMAR!

    SvaraRadera
  5. jag hade mycket krupp som liten o fick molipect mot det, betapred vill man också gärna ha hemma om det skulle bli riktigt illa. Tuva Li har haft det en gång så vi har medicinskåpet laddat, men peppar prppar så här det inte blivit fler gånger. hoppas de kryar på sig snart alla barnen!

    SvaraRadera
  6. Usch stackars barn som inte blir friska! Min dotter led av falsk krupp i många år och till sist när hon var 5 år fick vi hem betapred tabletter att ge när inte frisk luft räckte. kanon!

    Hoppas de piggar på sig snabbt , kram

    SvaraRadera
  7. Hoppas att de är bättre! Har som väl är inte någon erfarenhet av just falsk krupp.
    Kramen.

    SvaraRadera
  8. Hej. Har oxå två killar som alltid drabbas av krupp i förkylningstider. Det finns en medicin som heter Lepheton som är hostdämpande och avsvällande, kombinera med Nezeril, Alvedon samt fuktiga handdukar på elementen. Funkar bra faktiskt. Har sluppit akuten nattetid många gånger tack vare det. Lycka till!/Jenny

    SvaraRadera
  9. Åh, det blir nog svårt att få betapred för hemmabruk, dom är ganska restriktiva med det, men ni borde ju kunna få det på stående recept eller nåt. Jag kommer ihåg att min syster alltid fick lov att sova med luftfuktare i rummet när hon var förkyld för hon fick alltid falsk krupp.
    Jag kan ju tycka som du, att när man väl känner igen symtomen och vet att det inte är farligt så borde man ju inte behöva åka in varenda gång för att få hjälp. Det borde ju gå att fundera ut en annan lösning.
    Men som alltid när det gäller sjukvården så måste man bråka lite för att få sin vilja igenom.

    Lycka till, och krya på er.
    kram

    SvaraRadera
  10. usch vad jobbigt!Jag vet inte ens vad krupp är men hoppas alla blir bättre snart!!

    /Fina

    SvaraRadera
  11. usch vad jobbigt!Jag vet inte ens vad krupp är men hoppas alla blir bättre snart!!

    /Fina

    SvaraRadera
  12. Ni får krya på er där hemma och så hoppas ja att ni får hålla er friska framöver.Nu har de pågått alldeles för länge,de räcker nu ;-)

    En stooor "Krya på er" kram får ni alla så kanske de går snabbare :-)

    KramKram

    SvaraRadera
  13. Konstigt att ni int får betapred.
    Har vi fått och det är det enda som hjälper.
    Ett annat tips är Benylan finns inte i sverige längre men i Danmark om ni har vägarna förbi.
    Toppen bra!!
    Lycka till
    Kram

    SvaraRadera
  14. Hej Therese! Jag har en kille som är 5år som ofta får falsk krupp o vi har fått desentol o lepheton (flytande hostmedicin mot krupp)När inte det hjälpt så har vi också fått betapred kortisontabletter att han hemma i nödfall. Astma o krupp är 2 helt skilda saker säger dom i falun då min som har både och. Så astma medicin hjälper INTE. Be att få riktig krupp medicin! Jag lider med dig o det bör ni ha hemma! Känns som jag kan allt snart om krupp o astma :) Hoppas det går bra för er!

    SvaraRadera
  15. hejhej.. måste bara höra med dej.. du verkar ha koll på det här med krupp. Sitter här med min minsta dotter i knät. Hon fick krupp i fredas morse, var dålig hela fredagen. På kvällen var vi in till falun och fick inhalera. Fick dock inget kortison. sen på lördag morron hade hon inte sovit så vidare mycket och lät fortfarande jätte illa. så då åkte vi in igen å fick inhalera + att vi då fick kortisonet. Sen blev hon lite bättre. Febern försvan men hon är fortfarande jätte hängig. somnar fort å lätt. har en hemsk hosta. lite snorig men inte så mycket. ingen direkt aptit. Min fråga är.. är detta normalt efter krupp? hur länge sitter de i och hur brukar dina bli dagarna efter? Min tjej har bara haft en gång tidigare å då var hon i princip bra dan efter.

    mvh marit

    SvaraRadera
  16. Det enda som finns att ge är tyvärr bara lepheton och desentol. vi har oxå haft betapred här hemma men äter man för ofta är det tillväxthämmande på barn. vår son har ofta ofta krupp och då är liksom inte betapred bra. Ni får hitta det som är bäst för er,vi har prövat luftfuktare men det funkar inte, det som funkar här är lepheton förebyggande på kvällen och sen på natten vid anfallet tar vi bilen och kör in mot akuten. vi hinner inte så långt han somnar oftast in innan. vi åker med öppet fönster på bilen så kall luften kommer in.
    sonen själv (8år) säger själv att han tycker bilen är bäst.han får alltid panik av att inte kunna andas.
    I år har vi inte haft så många tillfällen så nu hoppas vi att det är på väg bort. Hoppas så för er med!
    Michaela

    SvaraRadera
  17. Hej på dig.
    Felicia har krupp. Vi ger henne lephethon stark saft och frisk luft oftast hjälper det. Vi har bara behövt åka ambulans en gång med henne. peppar peppar ta i trä...
    Paula

    SvaraRadera
  18. Kevin har haft falsk krupp sedan han var liten ,är nu 4 år och detta är första året som han inte har haft det "peppar peppar".
    Vi fick Ventoline och ge honom

    SvaraRadera

Jag vill gärna höra din åsikt - kommentarer mottages tacksamt ♥
Kram fröken Sätterlund